Beveiliging Website via SSL-certificaat

Als ondernemer heb je niet alleen te maken met de wetgeving, maar ook met het beeld dat je online schets aan je bezoeker. Een beveiligde website wekt direct vertrouwen, daar men dit kan zien in hun browser. Sterker nog, steeds meer browsers plaatsen meldingen in geval uw website niet is beveiligd met een SSL-certificaat.

De beveiliging van uw website of webshop is een belangrijk punt. Voor het beveiligen word gebruik gemaakt van een SSL-Certificaat die de verbinding tussen de bezoekers en uw website versleutelt.

De redenen voor het gebruik van een SSL-certificaat zijn:

  • Beveiligd verkeer van en naar uw website
  • Verbeterde Google ranking
  • Zichtbaar veiliger voor uw bezoekers
  • Betrouwbare uitstraling

Beveiligd verkeer van en naar uw website

Volgens de wet op Bescherming Persoonsgegevens dient u passende technische en organisatorische maatregelen te gebruiken om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking zoals diefstal. Door gebruik te maken van een SSL-certificaat voorziet u in een versleuteling van de gegevens, waardoor u voldoet aan de wet Bescherming Persoonsgegevens.

Verbeterde Google ranking met SSL-certificaat

Google ziet de beveiliging van een website als een steeds grotere factor voor de ranking van websites. Aangezien Google de taak heeft "het beste resultaat" te geven. De veiligheid van de bezoeker is daarbij uiteraard ook van groot belang. Daarom wil Google ook websites met een HTTPS-verbinding (Veilige verbinding) belonen ten opzichte van websites welke hun website via HTTP (onveilige verbinding) laten verlopen.

Omschakelen naar HTTPS / SSL

Het omzetten van een website of webshop naar SSL is niet altijd zomaar gedaan. De website dient uitvoerig gecontroleerd te worden en veelal dienen de configuraties aangepast te worden hiervoor. Afhankelijk van de hoeveelheid maatwerk kan er een meerprijs gelden voor de implementatie van SSL op uw website.Vind uw domein hier

Snel, gratis en vrijblijvend zoeken!

www.