Website optimalisatie

Website optimalisatie zet je in om het rendement van je website te maximaliseren. Bij het optimaliseren van websites komt echter veel kijken. Het is een specialistische taak, waar meerdere disciplines voor benodigd zijn.

Zelf je website optimaliseren?

Voor velen is het optimaliseren van hun website een tijdrovende taak. Vaak ontbreekt het aan de kennis of de tijd om hier goed mee bezig te zijn. Daarnaast zijn er continue updates waar rekening mee gehouden moet worden en je concullega’s zitten veelal ook niet stil. Het merendeel van de ondernemers besteedt de optimalisatie dan ook uit aan een online marketingbureau.

Tips voor website optimalisatie

Als je op het internet gaat zoeken naar tips over website optimalisatie, kom je een grote hoeveelheid websites tegen die hier informatie over geven. Vaak blijkt dat de tips toch niet zo waardevol zijn of dat de informatie achterhaald is. De punten waar het verschil in gemaakt kan worden, zitten vaak in de details, die per website en branche verschillen. Het zal je ook niet verbazen dat wij adviseren om website optimalisatie uit te laten voeren door een gespecialiseerd bedrijf. Website optimalisatie is namelijk maatwerk!
Daarom werken we graag een optimalisatiestrategie voor je uit waarin we de kansen en mogelijkheden bespreken om gezamenlijk het maximale uit je website te halen.

Gratis adviesgesprek

Heb je een website maar denk je dat je niet het maximale eruit haalt momenteel? Grote kans dat website optimalisatie de oplossing biedt!
Je website is 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bezoeken door potentiële klanten.
Een geoptimaliseerde website kan meer leads en omzet genereren voor je bedrijf, vooropgesteld dat je wordt gevonden door je doelgroep. Momenteel maakt 90% van de desktopgebruikers in Nederland gebruik van de zoekgigant Google. Op mobiele apparaten is dit percentage zelfs 98%! Een hoge ranking in Google is dan ook van groot belang om meer bezoekers (uit je doelgroep) naar je website te krijgen.

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is voor jouw website? Wij komen graag bij je langs om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken hoe je maximaal rendement uit je website kunt halen. Neem gerust contact met ons op.

Onze werkwijze

Kennismaken

Los van het feit dat wij graag een gezicht bij onze klanten kennen, bespreken we tijdens dit eerste onderhoud uw website in het kort, uw wensen voor ondersteuning op het gebied van online marketing, de zoekwoorden waarop u zich wilt richten, de concurrentie, etc.

Analyse en advies

Aan de hand van het onderhoud analyseren wij de website op basis van de verschillende rankingfactoren die Google hanteert. Daarnaast voeren we ook een zoekwoordenonderzoek uit naar de opgegeven zoekwoorden om de potentie hiervan te bepalen. Op basis van de resultaten geven wij een advies met mogelijke optimalisatiepunten om de vindbaarheid van de website te vergroten en de gebruikerservaring te verbeteren. In overleg wordt vervolgens het plan van aanpak bepaald.

Stappenplan optimalisatie

Stap 1. Nulmeting

Op basis van de gekozen zoekwoorden wordt er gestart met een "nulmeting" om te bepalen hoe de ranking van de website is voordat de optimalisaties zijn doorgevoerd. Zo kan het effect goed gemeten worden. Hierna worden (afhankelijk van het gekozen pakket) de nu volgende optimalisaties doorgevoerd binnen jouw website.

Stap 2. Technische optimalisatie

De technische website optimalisatie is erg uitgebreid en (te verwachten): Technisch! Het betreft (zonder al te technisch te worden) ondermeer:

 • beveiliging van de website
 • code fouten oplossen
 • vernieuwen scripttalen
 • toepassen van compressie
 • volgorde van inladen
 • verhogen van code tot textratio
 • enzovoorts

Stap 3. Content optimalisatie

Tijdens de content optimalisatie wordt de "inhoud" (Teksten, afbeeldingen, video's, downloads, etc.) geoptimaliseerd. Punten die hierbij horen:

 • teksten en afbeeldingen toevoegen/wijzigen
 • optimaliseren van media
 • metadata toevoegen
 • websitestructuur aanpassen
 • paginastructuur aanpassen
 • enzovoorts

Stap 4. Conversie optimalisatie

Bij Conversie Optimalisatie kijken wij wat er visueel op de website verbeterd kan worden om de bezoekers te triggeren om een "bepaalde actie" te ondernemen (bv. contact opnemen, product bestellen, etc). Doormiddel van "A/B-Tests" meten we de respons vanuit bezoekers om te bepalen wat het beste resultaat geeft.Zodra de optimalisatiepunten zijn doorgevoerd is het zaak om de autoriteit en populariteit van de website te verhogen. Hierdoor trek je meer bezoekers naar de website. Met linkbuilding, actief betrekken van social media, reageren op forums en bv. het bijhouden van een blog, kan de autoriteit en populariteit van de website worden verbeterd.

Rapportage en advies

De optimalisatie van een website is net als een huis: het is nooit af. Het internet gaat vooruit, de concurrenten gaan vooruit, de markt die wijzigt en daar moet je website in mee gaan. Om succes te blijven boeken, moet je blijven werken aan een website. Daarom ontvang je periodiek een uitgebreide rapportage die inzicht geeft in de vorderingen alsook van je belangrijkste concurrenten. Deze rapportage wordt telefonisch met je doorgenomen om gezamenlijk de vervolgstappen te bepalen.

Onderhoud van de website optimalisatie

Tijdens het onderhoud analyseren wij de wijzigingen in de rankings en monitoren wij de concurrenten. Afhankelijk van de gekozen diensten, voeren wij wijzigingen door op technisch vlak, de content of t.b.v. conversies.